• 971 77 52 52
  • primaries@mespermallorca.cat
  • primariespalma@mespermallorca.cat
  • primaries@mesperinca.cat

Candidatures al Parlament de les Illes Balears

Maria Francesca Alorda Vilarrubias

Professional i apasionada de l'educació: monitora i directora de temps lliure, mestra, càrrec directiu a un CEIP, definitiva a un IES, destinacions a l'administració i mare. Agraesc al PSM i ara a Més la confiança en donar-me l'oportunitat de treballar per al món educatiu des de diferents àrees de la Conselleria d'Educació: cap d'escolarització, cap de servei d'innovació i, actualment, directora general d'FP i formació del professorat. Conscient del que hem aconseguit però també del que resta per consolidar, m'oferesc per aportar experiència, feina i entusiasme que el projecte de MÉS es mereix.

Jaume Alzamora Riera

Com a batle d’Artà vaig aprendre que governar és necessari per executar els projectes que es defensen. Requereix de pactes, acords i cessions. Renúncies, incloses. O assumir actuacions que en solitari no faries. Això és la política. Aquesta legislatura he estat al Consell i al Govern. He aprofundit l’aprenentatge i l’experiència. Me present a les Primàries, al Parlament, per oferir el coneixement i l’experiència. Vull contribuir al proper govern de Progrés. I millorar el benestar ciutadà en els ordres social, econòmic i cultural amb una gestió basada en la solidaritat social, la convivència democràtica, el respecte a la llibertat individual i la iniciativa privada. Vull fer un país MÉS gran, MÉS solidari, MÉS feminista, MÉS sobirà, MÉS ecologista, MÉS sostenible, MÉS just, MÉS social i MÉS republicà.

Joana Maria Amengual Bibiloni

Mai deixaré de lluitar per un món més just.

Angela Bezzina Calderon

Som una mallorquina nascuda a Madrid, amb molta consciencia crítica i defensora dels drets humans partint de casa per arribar a nivells internacionals. He trobat en MÉS una comunitat disposada a transformar el sistema des del debat i el respecte, tan bàsic i desaparegut actualment. Ja fa 10 anys que visc fora d’Espanya, como tant d’altres, esperant que les regles del joc canviïn. Després de viure en 8 països, amb tota l’experiència adquirida, potser jo també puc fer produir aquest canvi, sense esperar que ho facin els altres. I aquí estic, presentant-me a les primàries de MÉS. Gràcies!

Joana Aina Campomar Orell

M’il·lusiona posar la meva formació, llicenciada en Químiques i en Dret, la meva experiència professional, funcionària del Govern Balear, i la meva experiència política, ex-secretaria general al Govern i ara diputada del Parlament, al servei del projecte de MÉS per Mallorca a les eleccions autonòmiques del 2019. L'ecologisme polític, la sobirania fiscal, política i social que defensa el nostre projecte i la política de proximitat amb la gent són els eixos bàsics que donen sentit a la meva decisió a nivell personal i col·lectiu. Tenim molts reptes i oportunitats per endavant que ens encoratgen!

Marta Carrió Palou

Tenc 34 anys i som psicòloga. Aquesta legislatura he format part de l’equip de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació com a DG de Menors i Famílies. També he integrat les candidatures al Parlament del BLOC (2007) i de MÉS per Mallorca (2015). MÉS és la principal eina política de transformació de la nostra terra, i així ho hem demostrat durant aquesta legislatura. Viure és prendre partit; és per això que present la meva candidatura per formar part de la llista al Parlament. MÉS ha de seguir sent el motor de transformació del nostre país i només entre totes i tots ho aconseguirem.

Carolina Constantino de la Peña

Sollerica de 44 anys, biòloga i mare d’un nin. Actualment som professora de secundària d’un col·legi de Sóller i gerent del Museu Balear de Ciències Naturals. Som una dona d’esquerres, sobiranista i feminista i crec fermament en la democràcia, en el dret a decidir, en la igualtat, en la justícia social, en la transparència. Estimo i tinc cura de la meva terra i la meva llengua. Fa deu anys que som membre actiu de l’agrupació de Sóller (primer PSM i ara MÉS) i he decidit donar una passa endavant per treballar no sols a nivell municipal sinó també a nivell autonòmic.

Malena Crespí Simón

És hora que les dones valentes i amb empenta d'aquesta terra facem una passa endavant per tal de fer-nos escoltar. Vull ajudar a construir el país que m'agradaria per les nostres filles, que gaudeixin d'una igualtat real. Per elles, però també per les nostres mares i padrines, per a totes les generacions que ens han precedit, que amb el seu esforç i tants sacrificis ens han educat i ajudat a fer que "siguem qui som", que ens han transmès l'amor per la terra, per la llengua, per les nostres tradicions i cultura. És hora de transmetre aquest bagatge a les noves generacions.

Rosa Cursach Salas

Quan es va fundar MÉS, vaig començar a participar en aquest projecte col·lectiu, concretament a la sectorial d'igualtat i aquesta legislatura a proposta de Més, sóc la directora de l'Institut Balear de la Dona. Entenc la política com una eina de transformació i de millora de la vida de la gent. Les que em coneixen saben que sóc tenaç i perseverant. Em present amb il·lusió per contribuir des del Parlament, en la construcció d'unes illes: més justes, més verdes, més sobiranes i més feministes.

Josep Ferrà Terrassa

Em presento a les primàries per un compromís ferm en un projecte i perquè em sento amb forces per assumir el repte de representar els nostres valors al lloc a on la nostra gent decideixi que hagi d’estar. Avui, dedico els meus esforços a ser el Portaveu del Grup Parlamentari de MÉS per Mallorca. Per qui no em conegui, contar-vos que les meves arrels polítiques són el moviment associatiu juvenil i l’agrupació del PAS-MÉS d’Esporles, espais a on vaig aprendre a estimar i a valorar la força de la participació. Després de diverses experiències en política, faig aquesta passa, posant-me a disposició vostra, per treballar perquè el nostre imaginari de grup sigui, dia a dia, més compartit per la ciutadania.

Enric Ferrer Motos

Tenc 64 anys, vaig neixer a Palma i avui ja estic jubilat. La meva vida laboral, ha transcorregut gairebé integrament a una Entitat Financera en la qual he treballat més de trenta-cinc anys, ocupant diversos llocs i majorment en la direcció de diverses oficines a Palma. Sempre m,ha interessat la política, com un mitjà de lluita per aconseguir drets per a la nostra Societat, sempre defensant polítiques d,esquerres que ens puguin permetre canviar i millorar la realitat dels ciutadans, principalment la dels més desfavorits i fer front a la dreta conservadora e inmovilista que aplica polítiques neo-lliberals que empobreixen a la gran majoría de la gent. He militat durant molt d,anys en un partit polític d,àmbit nacional, ocupant diversos llocs dintre del mateix, però quan el seus fets van trair el seu ideari, vaig decidir abandonar-lo. Avui he trobat en MÉS un partit polític amb el que SI comparteixo la majoría dels seus objectius, i que m,ha tornat a donar la força i la il.lusió de seguir lluitant per aconseguir una societat més justa, més democrática, més solidari (...)

Pere Fuster Nadal

Em present a les Primàries al Parlament amb l’ànim de participar, des de la meva experiència, en aquesta festa democràtica. I ho faig convinçut que la clau de tot plegat rau en la nostra sobirania: per a disposar dels recursos econòmics que generam, per a decidir sobre el nostre territori i les principals infraestructures o per a legislar lliurement sobre els assumptes propis. Aquest és l’únic camí perquè l’educació, la sanitat i els serveis socials comptin amb prou recursos, i per a edificar un país mediambientalment sostenible i amb major justícia social.

Miquel Gallardo Esgleas

Vull ser diputat al Parlament per a poder seguir aportant els meus coneixements i experiència en el procés de convertir les Illes Balears en una terra més justa, pròspera, igualitària, sostenible i sobirana. Aquests 4 anys de govern d’esquerres han estat un alè d’aire fresc que ha de tenir continuïtat. Estic convençut que sense la força de MÉS per Mallorca, a dia d’avui tendríem un país amb més desigualtat, més insostenible, amb més consum de territori, menys oportunitats i acríticament sotmès als poders fàctics i al centralisme del Govern d’Espanya. Ens cal ser més forts i no defallir mai!

Carles Gonyalons Sureda

Llicenciat en Educació Física i amb un Màster en Cooperació. Tenc plaça de professor i vaig ser elegit com a regidor per MÉS per Marratxí. Actualment, soc director general d’Esports i Joventut, membre de l’Executiva de MÉS i estic coordinant les sectorials. Me present amb la il·lusió de fer feina per consolidar el nostre projecte des de la convicció que hem de seguir fent polítiques de transformació social centrades en les persones. A més, m’agradaria aportar la meva visió des del sector esportiu perquè crec que aquest té un gran potencial per sumar en la nostra lluita.

Joan Lainez Gualda

És molt més senzill quedar a casa i no fer absolutament res, és molt còmode discutir temes a la barra d’una cafeteria amb 3 o 4 companys, és molt fàcil penjar un llaç al mur de qualsevol xarxa social, o fer un comentari de rebuig als moviments d’extrema dreta que dia a dia van agafant força, Però aquestes paraules i fets queden buits i no ajuden a que hi hagi els canvis necessaris. Aquesta vegada, vull poder fer feina per a la nostra societat, i més amb Miquel Ensenyat i Fina Santiago al capdavant de la llista de MÉS al Parlament de les Illes Balears.

Joana Maria Mas cuenca

Som mestre i Directora del CEIP Ses Rotes Velles de Santa Ponça. Som presidenta ADIPMA i vicepresidenta del CEIB. El meu interès és la millora de la qualitat educativa dels nostres centres. La situació viscuda durant la legislatura Bauzá me va fer decidir passar a fer feina de manera més directe i present a diferents fòrums per fer sentir la veu dels docents i alumnes de les Illes, de llavors ençà ha estat el meu objectiu prioritari i per aquest motiu vull seguir fent feina i col·laborant per aconseguir l’èxit educatiu per a tots els infants i joves de la nostra terra.

Joan "Collet" Mas Tugores

Nascut a Montuïri el 1974. Visc a Algaida, som pagès de professió i des dels 14 anys milit al PSM ara a MES i som afiliat i membre de la Comissió Permanent de Unió de Pagesos de Mallorca. La meva família és coneguda per la seva militància política a l’esquerra sobiranista de Mallorca, som gent d’esquerres. MES per Mallorca ha d’arribar al petit empresari autònom que genera riquesa i llocs de treball de qualitat. Aquest teixit empresarial arrelat al territori és un electorat al que ens hem de dirigir i pens que som la persona adequada per arribar-hi.

Magdalena Obrador Colom

Tenc 40 anys i dos fills. Llicenciada en Filologia Catalana, funcionària del Govern, ara som la cap del Servei de Coordinació del SOIB. Des de l'època universitària he participat activament en el món de l'associacionisme estudiantil i de la normalització de la llengua i la cultura catalana i en els darrers anys també m'he implicat en temes d'igualtat i administració pública. Ara em vull presentar a la llista del Parlament perquè hi puc aportar l'experiència i la capacitat que em dona la meva trajectòria en els àmbits en què m'he implicat.

Alejandro Oller López

Sóc català, independentista, visquin a Mallorca des de fa 5 anys no oblidant les meves arrels ni el meu poble però agraït al poble mallorquí per la seva acollida. Crec que les nostres societats estan unides per la història, per la convivència, per la llengua i el sentiment de país. Les illes balears tenen un gran potencial, una economía basada en el turisme de les més potents d'Europa, això no es reflecteix a la societat, tenim salaris precaris, inestabilitat laboral, poca despesa social i turisme destructiu.

Jaume Ordines Joan

Actualment soc el Director Gerent del Velòdrom Illes Balears per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del GOIB i també soc professor associat per la Universitat de les Illes Balears a l’Àrea d’Educació Física. He decidit fer el pas i presentar-me per poder aportar el meu granet d’arena al projecte de Més per Mallorca ja que en la meva opinió és l’única eina que pot representar els interessos dels ciutadans de les Illes Balears al Parlament. Esper comptar amb el vostra suport de cara a les primàries del partit. Una abraçada molt gran i gràcies per la confiança.

Catalina Inès Perelló Carbonell

Sóc Llicenciada en Dret per la UIB. Des de l'any 2000 faig feina a l'Administració Autonòmica, especialment al sector pesquer. Actualment som Secretaria General de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Vaig ser regidora de l'Ajuntament de Maria de la Salut la legislatura 2003-2007. Ara vull posar tot aquest coneixement adquirit per fer créixer MÉS per Mallorca.

Miquel Perelló Oliver

-Qui som ? En Miquel Perelló Oliver, vaig néixer a Llubí i veí de Palma des de 1975. -Què fet? De mestre, de director de centres públics a Capdepera i Palma, de regidor de Llubí, de director general d’Innovació Educativa i de Formació del Professorat i de regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma. -Per què em present a les Primàries de MÉS ? M’Il·lusiona la decisió de presentar-me per compartir un projecte col·lectiu, engrescador i de servei públic. M’impulsa la necessitat de seguir lluitant, pels moments que vivim de retrocés dels drets democràtics i de serveis públics

Miquel Pieras Villalonga

Inca, 1970. Som militant des de 1993 i em dedic a l’ensenyament. Form part de la permanent de l’agrupació de MES per Inca. Entenc que la política és una eina imprescindible, però no l’única, per assolir una Mallorca més sobirana, més democràtica i amb més cohesió social. Consider necessari remuntar econòmicament i social la comarca del Raiguer, castigada pel declinar del teixit industrial. És una manera més de ajudar a capgirar un model poc sostenible des del punt de vista econòmic, social i ambiental.

Josep Lluís Pons Hinojosa

He decidit presentar la meva candidatura a les primàries de MÉS al Parlament amb l’objectiu d’aportar una veu amb coneixement de causa sobre la necessitat de donar continuïtat a les polítiques d’impuls a l’economia del coneixement. Des de MÉS hem de liderar aquesta diversificació del model econòmic i aconseguir una societat MÉS justa, crítica, participativa i lliure

Joan Albert Pou Goyanes

Metge, especialista en Medicina Interna. Em present a les primàries de MES perquè crec que la política centrada en les persones i amb l’objetiu de promoure la salut com un dels eixos prioritaris de l’acció política, juntament amb l’educació, la cultura i el territori. Amb el convenciment que el rigor, sovint és allò més transformador i revolucionari.

Margalida Puigserver Servera

Vaig començar a caminar dins aquest projecte polític convençuda de que els canvis venen des de baix, escoltant a les persones essent regidora al meu poble i participant dels moviments socials i culturals. Des del 2015 form part de l'equip del CIM com a Consellera de Benestar i Drets Socials. Convençuda que des de les institucions tenim la clau per seguir millorant la qualitat de vida de la ciutadania i perquè pens que el meu bagatge pot ser enriquidor pel nou projecte, , present la meva candidatura per a sumar esforços i contribuir a fer una llista MÉSplural i MÉScompromesa.

Immaculada Salamanca Rosselló

Infantesa a Esporles, joventut a Palma i ara a Santa Margalida. En aprenentatge constant i sempre estudiant. Quasi vint anys donant suport a empreses en gestió de la innovació i projectes europeus. La meva Ítaca és una Mallorca sobirana on es pugui viure normalment en Català amb una societat justa en tots els àmbits i on se respecti el territori. La millor companyia per aquest llarg camí a recórrer és el projecte de MÉS, al que vull aportar rigor, lleialtat, esperit crític, feina i tot allò que sé en els camps de la innovació, gestió pública i privada, mobilitat i economia. #JuntssomMÉS.

Sebastià Sansó Jaume

Som de Manacor i amb una cama, i alguna cosa més, de Vilafranca. Visc a Ciutat i pas més d’una estona on els meus fills també tenen arrels: Mancor i Lloseta. Actualment som Director General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus del Govern des d’on he impulsat, entre moltes altres mesures, la Llei de Residus i Sòls Contaminats de les Illes Balears. Llicenciat en Ciències Ambientals i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Som professor d’ofici. A estones em dedic a la música, la poesia i el teatre. Em present a les primàries perquè crec en projecte il·lusionant de MÉS.

Antoni Servera Saletas

Sociòleg, preocupat per les desigualtats i les injustícies al món, crec en la política per canviar les coses. Des de l’ecologisme polític que representa MÉS a les nostres Illes, hem treballar per aconseguir una societat més justa, igualitària, on es respectin els Drets Humans i es desenvolupin polítiques econòmiques sostenibles. L’auge del racisme i l’ultradreta creixent a tota Europa i al món s’han de combatre per eradicar l’odi de les nostres societats. Director general de Cooperació Internacional al Govern Balear durant aquesta legislatura, amb més de 10 anys de feina professional a l’àmbit de la cooperació internacional i la lluita contra el racisme

Teresa Vallespir Acosta

Actualment ocupo el càrrec de la Direcció Insular d'Inclusió Social de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, on aquests darrers anys hem dut a terme una important tasca per tal de canviar les polítiques adreçades als col·lectius més desafavorits. Convençuda del fet que la feina feta per MÉS a les diferents institucions deixen unes Illes en molt millor situació a com es trobaven ara fa tres anys i mig; però conscient que encara queda molta feina per haver de fer, presento la meva candidatura per a formar part de la llista electoral al Parlament de les Illes Balears.

Paola Van Gent Torres

Nascuda a Mallorca fa 49 anys, em definiria com una persona amb absoluta vocació de servei públic. Per això, per cuidar i ajudar les persones, fa 30 anys treball en professions relacionades amb les emergències. Llicenciada en criminologia, la meva trajectòria professional m'ha permès conèixer el funcionament i la idiosincràsia d’ ajuntaments, Govern Balear i Consell de Mallorca on, des de juny 2015, som directora insular d'emergències. Compromesa amb el projecte de MES, amb experiència, respecte i convicció, present la meva candidatura a llista primàries obertes al Parlament de les Illes Balears.

Maria Antònia Vázquez Bauza

Som militant activa en diverses organitzacions en la defensa de la Funció Pública, com professional i usuària de l'Administració en Sanitat, Educació, Prestacions socials, etc. Sóc estricte defensora de garantir a la ciutadania allò que és públic, fomentar l'equitat en tot el territori insular, treballar en la compensació territorial dels serveis a tota la població de les Illes Balears, garantir-ne l'accessibilitat i els drets independentment de qui ens governi, fomentar la transparència i actuar activament contra la corrupció en qualsevol estament.

Joan Venys Guillamet

Nascut a Calvià fa 46 anys i ciutadà de Calvià. Per formació som Tècnic en Informàtica de Gestió però, des de fa uns 20 anys, som bibliotecari a les biblioteques públiques de Calvià i me dedic, doncs, al món del llibre i de la cultura. A part del meu perfil professional cal destacar que som president d’ASDICA (Associació de Persones amb Discapacitat de Calvià) des de fa 9 anys, i som vocal de Coordinadora i de l’OCB de Calvià. M'interessa tant la teoria política com la política pràctica; aquesta segona, vista, no com una professió sinó com un servei per tal d'aconseguir una societat més justa per a tots.

Maria del Carme Vidal Mangas

Dona, mare, i feminista. Infermera d’Atenció Primària. Màster Universitari en Polítiques d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere. Especialista Universitària en Educació per a la Salut. Formada a l'Escola Nacional de Sanitat per l'Institut de Salut Carlos III, com a formadora de professionals de la salut en violència de gènere. Coordinadora autonòmica de Salut i Gènere de la DG. Salut de la Conselleria de Salut. Coordinadora del Grup de Treball de l'actualització del Protocol d'actuació sanitària Davant la violència masclista a les Illes Balears.

Joan Xamena Galmes

Som mestre de primària d'una Cooperativa d'Ensenyament a Felanitx i membre fundador del BLOC per Felanitx. Em vaig presentar per primer cop el 2011, i vàrem ser el segon partit més votat. A les del 2015, fruit d'un pacte electoral em vaig convertir en batle de Felanitx (2015-2018) després de 12 anys de majoria absoluta del PP. Fa poc he presentat la meva candidatura a les pròximes eleccions locals del 2019. Crec que és important que el municipalisme es pugui reflectir a les nostres institucions supramunicipals i per això els nostres batles hi tenen molt a dir.