• 971 77 52 52
  • primaries@mespermallorca.cat
  • primariespalma@mespermallorca.cat
  • primaries@mesperinca.cat

Candidatures a l'Ajuntament de Palma

CANDIDATURA A ENCAPÇALAR LA LLISTA

Antoni Noguera

El Molinar Port Petit, el turó de Can Tàpera, Ses Fontanelles, la pionera regulació del lloguer turístic, restricció de nous hotels, el primer bosc urbà al Canòdrom, obrir l'Oficina Antidesnonaments, la recuperació de Can Ribas i l’antiga presó com a centres de creació, l'obertura de Can Balaguer, la rehabilitació de les Torres del Temple, el nou passeig Marítim, la renovació dels busos, més carrils bici i la recuperació dels drets dels funcionaris. Hem aconseguit tot això i volem MÉS. Encara tenim grans reptes com la mobilitat, millorar l'accés a l'habitatge i l’impuls de l’economia creativa. Hem de tornar a governar per donar continuïtat a aquests grans canvis. Per aquests motius, m'hi torn a presentar.

CANDIDATURES A LA RESTA DE LA LLISTA DE L’AJUNTAMENT

Llorenç Carrió Trujillano

Fa quatre anys vaig presentar-me amb el desig de formar part d’un equip que fes feina per a les persones i que els retornés la confiança en l’Ajuntament. Era conscient que la política que no féssim nosaltres es podia fer en contra nostra. M’explicaren que el batle Darder preferia fer de polític a metge perquè la política li permetia fer un servei més gran i arribar a tota la ciutadania. Em present amb la voluntat de seguir la línia d'Emili Darder i fer feina per portar el canvi a tots els racons de la ciutat, aportant-hi el bagatge adquirit com a regidor de Cultura.

Macià J. Calafat Bellver

Macià Josep Calafat Bellver. (Palma, 1971). Llicenciat en història, sempre he participat en l'activisme social (Bloc d'Estudiants Independentistes, Joves de Mallorca per la Llengua, Alternativa per Mallorca, Plataforma Antimilitarista i Obra Cultural Balear). Faig feina al Grup Municipal de MÉS per Palma. D'esquerres, sobiranista i ecologista, pens que MÉS per Palma és el projecte polític que convertirà Palma en una ciutat més igualitària, més participativa i més sostenible, i també el que recuperarà el seu paper com a capital del país. És per donar suport a aquest gran canvi que em present a les Primàries.

Alex Segura Castelltort

Sóc n'Àlex Segura, tenc 26 anys i actualment sóc Director Insular de Joventut. Viure és prendre partit, és per això que present la meva candidatura a la llista de Més per Palma. Perquè realment crec que no existeix per a Palma un altre projecte polític que treballi dia a dia per la Palma del futur. Perquè aquest futur que desitjam que volem que sigui una realitat ara. És ara que necessitam una ciutat sostenible, acollidora, diversa i participada, on el bé comú sigui tret i prioritat. I perquè només amb la implicació directa de totes les persones que formam part de Més per Palma ho aconseguirem.

Ruben Lago Díaz (Independent)

Rubén Lago, nacido en Galicia y de 35 años. Dedicado al ámbito del trabajo social, a la Cooperación Internacional, a la defensa de los Derechos Humanos y al activismo no institucional. Pretendo incidir desde la política local en la transformación social y en la defensa de los derechos humanos. Uno de mis objetivos principales será acercar la toma de decisiones y el diseño de las políticas municipales a los movimientos sociales y a los barrios de Ciutat. De la misma manera, intentaré que Palma se convierta en un referente en la acogida y defensa de los derechos de la personas migrantes.

Antoni Ballester Munar

Som Antoni Ballester Munar (Palma, 1964). Treball com a sociosanitari a l'Associació Siloe. He estat implicat en el moviment veïnal de Palma, concretament en el Molinar. Darrerament fent feina des del Molinar Port Petit. Palma es mereix el canvi progressista que Més representa. La ciutadania ha de seguir gaudint de les mesures i accions que la facin més participativa i justa.

Pep Prieto Nebot

Som en Pep Prieto "Pep de Calabona". Nascut a Palma fa 54 anys. He treballat a una assessoria fiscal, a una companyia hotelera i vaig ser propietari d'un mític bar de Palma, el "Rimamblu". Som administratiu-comercial. Ara a l'atur. Em present a les primàries per ajudar a fer que Antoni Noguera sigui batlle els 4 anys vinents. Vaig ser cofundador del PSM i MÉS a Son Servera, on hem aconseguit una regidora Som soci del GOB i de l'OCB. Som un cul inquiet i m'agrada estar al carrer. Em consider un militant de base fidel a l'ideari de MÉS. No veig cap partit millor que el nostre.

Miquel A. Contreras Ramis

Nascut a Palma, del Rafal Vell. He viscut i treballat a Girona, Bilbao i Catalunya Nord. De la meva experiència com a coordinador de MÉS per Palma i assessor de Districte he après la importància d’estar al costat de la gent. Diuen que sé escoltar. També he tocat amb les mans que uns serveis públics eficients necessiten perseverança i fermesa. Diuen que en tenc. Palma és la seva gent, els seus pobles i barris. Crec fermament en la participació i l’apoderament de la ciutadania. Vull treballar perquè tothom tengui les mateixes oportunitats: visqui on visqui, vengui d’on vengui i estimi com estimi.

Christer Söderberg

El meu nom és Christer Söderberg. Sóc nascut a Suècia però Mallorca ha estat el meu camp base des de fa 45 anys i és aquí on m'hi he sent que finalment arrelat. Aquí hi tinc una empresa que treballa en la regeneració de sòls, producció d'energies renovables, captura i emmagatzematge de carboni (CCS), entre d'altres. Així mateix, sóc impulsor de l'Associació Enconciencia (CineConCiencia), que promou i difon valors en la sostenibilitat i la solidaritat. Vull participar en les Primàries de MÉS per Palma perquè m'identific amb el seu projecte mediambiental, econòmic, social i cultural. Hem d'actuar!

Paola Van Gent Torres

Nascuda a Mallorca fa 49 anys, em definiria com una persona amb absoluta vocació de servei públic. Per això, per cuidar i ajudar les persones, fa 30 anys treball en professions relacionades amb les emergències. Llicenciada en criminologia, la meva trajectòria professional m'ha permès conèixer el funcionament i la idiosincràsia d’ajuntaments, Govern Balear i Consell de Mallorca on, des de juny 2015, som directora insular d'emergències. Compromesa amb el projecte de MÉS, amb experiència, respecte i convicció, present la meva candidatura a llista primàries obertes a l’Ajuntament de Palma.

Biel González del Valle Forteza

Som en Biel González del valle Forteza i vaig néixer el 1960. En l’actualitat som tècnic de teatre i manteniment. El que més vull és millorar la situació de la ciutat. En el passat, he estat membre del grup ecologista TALAIOT CORCAT, fundador d'IGUANA TEATRE i actualment president de l'associació de Veïns Cas Capiscol Son Busquets, vocal de la junta directiva de la Federació d’associacions de veïns i patró de la fundació TEATRE DEL MAR. Em declar d’esquerres ecologista i sobiranista. Vull lluitar per una ciutat verda sostenible i participativa.

Biel Fiol Garí

Som de Son Sardina. Militant del PSM des de 2003. Em vaig afiliar al partit després de les eleccions on l'esquerra va tenir mal resultat. En aquell moment vaig pensar que havia arribat el moment sumar esforços i aportar el meu gra d'arena. Des de que tenc coneixement he estat vinculat a moltes de les associacions i moviments del poble. Actualment particip en la comissió de festes, els cossiers, els xeremiers, en l'associació de veïnats i en l'agrupació local de MÉS.

Mahécor Mbengue

El meu nom és Mahecor, tenc 56 anys, som un mallorquí nascut a Senegal. Professor de Literatura francesa al Senegal, vaig estudiar Història Contemporània. Actualment som tècnic social i faig feina a Càritas Mallorca. Som membre de l'Obra Cultural Balear i he impulsat el programa de cohesió social 'Tots Plegats'. Vull animar els palmesans a participar plenament en la vida de la ciutat creant espais reals de convivència i d'interrelació, i promoure les diferències culturals per lluitar contra la discriminació de tot classe.

Maria Bonnín Cortés

Jubilada. Al llarg dels anys he intentat treballar per la justicia i l’igualtat desde el món sindical, veïnal, feminista i polític. Em present a les Primàries per que MÉS te un projecte de Transformació. Un projecte que desde les institucions està desenvolupant mitjançant polítiques valentes: polítiques de conservació del Medi Ambient; de lluita per l’Igualtat; d’apropament de la cultura als barris. Per que crec que es molt necessari la participació de les dones en la política.

Rosa Mascaró Pérez

De Manacor, vaig arribar a Palma als 23 anys amb il·lusió per la revolta. A la motxilla hi duia cultura feminista, anticapitalisme, amor per la terra i desig de transformar el món. He treballat amb persones i he après que l’empatia, la creativitat i la determinació són eines imprescindibles. Puc aportar capacitat de gestió i d’anàlisi, sempre de la mà del diàleg i la voluntat de consens . Vull contribuir a recuperar la identitat de Palma i transformar-la en una ciutat més humana, més culta, moderna i oberta al món. “Ens mantenidrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”.

Xisca Mir Socias

Nascuda a Palma el 1983. He estudiat Geografia, Urbanisme i Gestió de la Ciutat i sóc funcionària a l’Administració de la CAIB. Des de joveneta m’he implicat en diferents moviments de caire estudiantil, ecologista, cultural i juvenil. Més tard, i de manera paral·lela, vaig decidir militar, primer al PSM i després a Més per Mallorca, perquè crec que per canviar les coses hem de lluitar tant des del carrer com des de les institucions. Actualment em dedic principalment a la coordinació de l’espai sectorial FeminisMÉS, a les Fundacions Darder-Mascaró i a l’entitat Orgull Llonguet.

Neus Truyol Caimari

Neus Truyol Caimari. Palma, 1978. Infantesa a Son Sardina, viu al Puig de Sant Pere. Sociòloga especialitzada en cooperació internacional, desenvolupament local i metodologies participatives. Activista, feminista, ecologista, comunitarista, sobiranista. Ara hem de construir models alternatius més justs i igualitaris, que suposin més felicitat per a tothom. Treballar cooperativament entre la gent de l'esquerra transformadora, dins i fora de les institucions, amb polítiques valentes i participades. Actualment regidora, he estat portaveu del govern municipal.

Catalina Trobat Sbert

Nascuda a Llucmajor, fa vint anys que visc a Palma. D'ençà que vaig estudiar Educació Social he fet feina per a la inclusió a les barriades de la ciutat. La justícia social i generar segones oportunitats és allò que m'ha empès en la meva trajectòria, tant en la feina de base com amb la coordinació d'equips. Amb l'experiència adquirida a la Regidoria de Serveis Socials, m'agradaria consolidar un projecte de ciutat igualitària, arrelada a les Illes i oberta al món. Com a dona, solidària i compromesa vull transformar la meva lluita personal en una lluita col.lectiva per Palma.

Isabel Simón Serra

Tenc 39 anys i som professora de llengua catalana i de música. Actualment faig feina a la Conselleria d’Educació i Universitat, però he treballat a diversos instituts d’educació secundària, a la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, al sindicat STEI, a la UIB i a la Universitat de Sheffield (Anglaterra). Crec que puc aportar al projecte de MÉS la meva experiència en tots aquests àmbits, amb el convenciment que millorar el nostre sistema educatiu serà un revulsiu per generar una societat més integradora, més igualitària i més ecològica.

Xisca Prats Parrón

Som na Xisca Prats.Vaig nèixer a Palma i tenc 33 anys. Som veïnada del Secar de la Real i des de fa uns mesos de Son Serra. Som mamá d’un nin petit. També puc dir que som mestra d’ Anglès, Infantil i Primària. He treballat a Mallorca i a l’exterior, al centre MECD. Durant els darrers anys,m’he dedicat a la formació de docents a distància. Tot i que durant els darrers anys he seguit a MÉS des de la distància però sense distanciar-me, ara vull fer una passa endavant i presentar-me per MÉS per Palma per aportar el meu granet d’experiència i preparar amb il·lusió la gran cita del maig del 2019.

Magdalena Obrador Colom

Tenc 40 anys i dos fills. Funcionària del Govern, ara som la cap del Servei de Coordinació del SOIB. Des de l'època universitària he participat activament en el món de l'associacionisme estudiantil i de la normalització de la llengua i la cultura catalana i en els darrers anys també m'he implicat en temes d'igualtat i administració pública. Ara em vull presentar per MÉS x Palma perquè representa el model de gestió i acció política que vull per a la meva ciutat i al qual puc aportar l'experiència i la capacitat que em dona la meva trajectòria en els àmbits en què m'he implicat.

Joan M. Murillo Muntaner

Faig feina a Mater Misericordiae, taller de plastic, tenc 23 anys , som una persona molt liberal, compromesa i reivindicativa. Me present a la llista de palma per dur a terme algunes de les propostes que he recollit de gent de Palma, com posar plaques solars a les pedreres abandonades, fer una didad de cant pagès o fer una sala d’assaig a cada barri, fer horts urbans o promocionar el català, entre d’altres coses.

Mònica Gelabert Botella (Independent)

Tenc 29 anys i sóc de Palma. Sóc treballadora social i fa anys que faig feina en l'àmbit de dona, especialment en temes violència de gènere i prostitució. Em present perquè crec que cal implicar-se per tal d'aconseguir una ciutat més justa, habitable, sostenible i igualitària, perquè estim Palma.

Marcos Augusto Lladó

Des de l'època universitària he participat en el món de l'associacionisme estudiantil, especialment a les entitats LGTBI i al Consell d'estudiants de la UIB. També he fet feina al Consell de la Joventut. Vaig participar en el procés de primàries del 2015, convençut que hi ha molta feina per fer i que, a hores d'ara, hem de consolidar aquesta feina. Actualment faig feina al grup de Consellers del Consell de Mallorca. En definitiva, en present a les primàries de Palma per aportar la meva experiència i l'entusiasme per una palma diferent; més estimada, verda, igualitària i més nostra.

Juanan González Isern

El meu nom és Juanan, soc bomber de l'Ajuntament de Palma. He estat militant molts d'anys en diversos col.lectius socials a Ciutat. He estat membre i militant d'assemblees d'estudiants, col.lectius d'okupació i sindicats. Als darrers anys, ja com a funcionari, he estat delegat sindical i membre de la Junta de Personal al mateix Ajuntament. Malgrat el meu bagatge sempre hagi estat als moviments socials, tenc certes simpaties cap a la política institucional, sobretot la municipal, ja que consider que és aquella que pot resultar més transformadora per les persones que vivim en la nostra Ciutat.

M. Lourdes Mir Fiol

Som representant de l’associació esportiva i cultural (Aec Verdi). El meu nom és M. Lourdes Mir Fiol. Des de l’any 2002 estic fent activitats en la barriada de Son Costa – Son Oliva, en el parc Sa Ferlitzadora. El motiu pel qual m’agradaria formar part de la candidatura a l’Ajuntament és perquè som sensible als problemes actuals, solucions n’hi ha i la meva experiència m’ha demostrat que no basten les paraules. Es necessari actuar i participar. Per tant, confi en les seves polítiques i esper que durant els propers anys continuïn perquè són les més sensates i lògiques.

Marta Serra Roca (Independent)

Sóc na Marta Serra, fisioterapeuta i estudiant de magisteri. Nascuda a Palma fa 31 anys i escolta des dels 9. Dins el món escolta he realitzat tasques de coordinació i lideratge com a Cap d’Agrupament i com a Presidenta de Gestora del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca i de representació al Projecte 4vents d’escoltisme i guiatge de parla catalana. Activista de la Plataforma Les Balears Acollim. Vull contribuir en fer de Palma una ciutat referent en polítiques d’acollida i de tolerància. Una ciutat pensada amb i per la joventut, crítica, participativa i feminista.

Mercedes Argüello Molina (Independent)

Sóc Mercedes Argüello, nascuda a Palma el 1972. De Canamunt de tota la vida. Titulada en ATV veterinària, actualment em dedic al sector serveis. Molt coneguda per la meva lluita per dignificar la vida dels moixos de carrer. Actualment sóc la responsable de la colònia felina de Canamunt. També coneguda per escoltar i ajudar als veïnats del barri. Sempre intent construir, crear connexions i fer realitat el que a vegades sembla impossible. Em present com a candidata perquè crec que puc aportar i ajudar en moltes coses. Crec en la tenacitat, constància i perseverança per fer una ciutat més humana.

Uta-Maria Gritschke (Independent)

Som n'Uta Maria Gritschke, tinc 45 anys i vaig néixer a Münster / Alemanya. Fa 11 anys que visc a Palma després d'haver viscut a Berlín uns 13 anys. Som llicenciada en història d´art i ciències culturals i tinc una botiga de vins (La Sifoneria / Bodega Santa Clara) a La Calatrava. Parlo quatre idiomes (català, castellà, anglès i alemany) i sent estrangera a Palma amb molts de contactes amb residents nous, m´agradaria treballar per l'augment de l´integració social i política d'aquestes persones i fer possible una ciutat més viva, cohesionada i solidària.

Miquel A. Barceló Cortés (Independent)

Sóc en Miquel Àngel Barceló, tinc 40 anys, llonguet, visc a Palma, tècnic amb jardineria, autònom i professional d'aquest sector. Estic dins el moviment veïnal i fa 6 anys que sóc president de Avv. Sta. Pagesa fent una tasca per millorar el barri. Hem present com independent a les primàries de MES perquè estim aquesta ciutat, una Ciutat que ha estat maltractada i té moltes ferides obertes... Medi ambientals, urbanístiques, culturals, socials, d'integració, de mobilitat, etc. Jo vull contribuir a curar aquestes ferides fent una ciutat millor i que tots els nostres veïnats la cuidin i l'estimin.

Chema Ferrer Cortada (Independent)

Chema Ferrer. Nascut a Palma el 1975. Vaig ser col.laborador a programes d´IB3 Ràdio i Última Hora Radio des de 2010 i columnista a diferents mitjans, actualment escric a Mallorcadiario i al Periódico de Ibiza. Molt concienciat amb tot el referent al món LGTBI. Vaig escriure a la revista Shangay, Gay.com i Dos.Dos a més de ser blocaire. Sóc un nou vingut en ambients polítics. Tinc moltes ganes de fer coses des de la política municipal sota les sigles de MÉS. Crec que puc fer molt a més d’aportar un punt de vista fresc al programa del partit. Espero comptar amb la vostra confiança.

Agustin Gálvez Martínez

Em dic Agustín. Potser, molts de vosaltres em coneixereu com a militant d’esquerra i sindicalista. Segurament hem estat junts a moltes manifestacions i lluites al carrer. Ara he decidit una fer passa endavant i presentar-me com a candidat a les llistes municipals de Més. He nascut a Palma fa 44 anys, soc fill d'immigrants peninsulars, i veí d’un barri obrer. El meu compromís social sempre ha estat al costat de la classe treballadora. Com a representant de Més per Palma defensaré una ciutat més humana que preservi la seva identitat, que sigui socialment justa, i ecològicament sostenible

Manel García Herrera

Queden coses a fer encara, són moltes les il·lusions i moltíssimes les ganes que tenim de millorar la nostra Ciutat. Sóc funcionari i militant actiu a través de diferents organitzacions, en la defensa de l’Administració Pública, com estructura bàsica en Democràcia, garant dels drets de la ciutadania, i independent del color polític de torn. Sóc metge i faig tasques en Salut Pública i Gestió Sanitària. Hi ha un món de feina per fer en promoció i prevenció de la salut pública municipal, en el medi ambient urbà, o el desconfort de la societat, aspectes que afecten la qualitat de vida a Ciutat.