• 971 77 52 52
  • primaries@mespermallorca.cat
  • primariespalma@mespermallorca.cat
  • primaries@mesperinca.cat

Candidatures al Consell de Mallorca

Immaculada Alcolecha Fuente

Vaig néixer a Trespaderne (Burgos) i residesc a Mallorca des de 1981. Sóc arquitecta tècnica i funcionària de carrera del Govern de les Illes Balears. Per la meva professió, m'interessa i preocupa l'urbanisme i la gestió del territori. També sóc mare i, per això, des de l'any 2005 form part de les juntes directives de les associacions de pares i mares dels centres de primària i secundària dels meus fills.

Aina Amengual Marí

Som n’Aina Amengual, regidora de Serveis Socials i Educació de l’Ajuntament de Marratxí. He decidit donar una passa més i presentar la meva candidatura al Consell perquè estic convençuda de què la nostra força és necessària per tal de seguir lluitant per la justícia social, amb la convicció, dedicació i compromís que requereix la defensa d’uns interessos comunitaris.

Elvira Arbona Cortès

Aquest compromís que és l'acció política, neix de la il·lusió i l’apassionament de seguir treballant per les persones. Som una peça més de l'engranatge, un oferiment de col·laboració, cooperació i construcció d’un futur millor.

Bartomeu Ballester Salas

Em present a les primàries per aportar els meus coneixements i la meva experiència sobretot amb temes de cultura.

Angela Bezzina Calderon

Som una mallorquina nascuda a Madrid, amb molta consciencia crítica i defensora dels drets humans partint de casa per arribar a nivells internacionals. He trobat en MÉS una comunitat disposada a transformar el sistema des del debat i el respecte, tan bàsic i desaparegut actualment. Ja fa 10 anys que visc fora d’Espanya, como tant d’altres, esperant que les regles del joc canviïn. Després de viure en 8 països, amb tota l’experiència adquirida, potser jo també puc fer produir aquest canvi, sense esperar que ho facin els altres. I aquí estic, presentant-me a les primàries de MÉS. Gràcies!

Mercè Bujosa Estarellas

Actualment consellera portaveu al Consell i regidora d’igualtat i associacions a l’Ajuntament de Bunyola després d’haver passat per l’oposició durant la legislatura 2011/2015. Crec en la feina en equip i la cultura de pacte ( indispensable per afrontar la propera legislatura). M’agrada envoltar-ho tot de sentit comú i crec que MÉS és la eina útil per fer de Mallorca un lloc més habitable i sostenible, on les persones es sentin reconegudes i vegin reconeguts els seus drets. El meu orgull cap al nostre projecte, el convenciment de que les dones som part indispensable en la gestió pública i el meu compromís personal per seguir consolidant les polítiques progressistes iniciades al Consell de Mallorca són la meva motivació.

Joan Francesc Canyelles Garau

He pres la decisió de presentar-me a les primàries per a formar part de la candidatura de MÉS al Consell de Mallorca. Després de 4 anys com a batle de Marratxí i 20 d'anys d’experiència municipal, crec que estic en condicions de poder aportar la meva experiència, feina i esforç per dotar la nostra terra d’un major benestar social, que és la base del vertader progrés. L’aportació de la meva experiència podrà ajudar en la gestió de projectes i iniciatives dirigides a la millora de la qualitat de vida de tots/es els mallorquins/es, la protecció de les nostres senyes d'identitat i del nostre territori, així com seguir treballant per aconseguir que el Consell de Mallorca sigui una verdadera institució oberta i eficaç al servei de la comunitat.

Colau Canyelles Parets

Crec que el meus 16 anys d'experiència municipal poden ajudar a continuar la gran tasca que han fet totes i tots els companys de MÉS aquests anys al Consell de Mallorca. És el moment de renovar el nostre compromís amb totes les persones que confien en el nostre projecte i que com nosaltres lluiten cada dia per conservar la nostra terra, la nostra llengua i la nostra cultura però també per tal de fer-la MÉS justa, MÉS igualitària i MÉS sobirana.

Andreu Lluís Castanyer Xumet

Nascut a Sóller l’any 1976. Durant la meva etapa estudiantil vaig ésser representat d’estudiants i amb alguns companys creàrem la primera associació d’estudiants a l’institut de Sóller. Professionalment he passat per el sector de l’hoteleria primer i l’immobiliari després, així com a una empresa de topografia i assessoria cadastral. Actualment som regidor d’infraestructures i serveis públics a l’Ajuntament de Sóller i sobretot pare de dos fills a qui vull deixar una terra lliure i amb futur. Vull treballar des del Consell per assolir la sobirania plena, únic camí per preservar la nostra terra.

Helena Cayetano Gómez

Sóc llicenciada en Història del l’Art per la UIB i professora de secundaria des de 2004. Nascuda a Salamanca el 31 d’octubre de 1975 i ben orgullosa d’ésser de les illes, he viscut la meva infància i adolescència a Eivissa i visc a Inca des de 2006, on han nascut el meu nen i nena. Quan va néixer la menuda em vaig implicar amb les malalties poc freqüents i sóc membre de l’Associació Espanyola de Mastocitosi i Malalties Relacionades des de 2011. Al 2013 vaig rebre el Premi voluntariat en Mastocitosi, atorgat per l’AEDM, en agraïment per l'ajuda prestada a tantes persones amb patologies mastocitàries a les xarxes socials. Defensora de l’Educació i la Sanitat Pública i preocupada pels temes d’Igualtat i el Benestar Socials, sobretot dels col·lectius més vulnerables.

Bartomeu Cifre Bennàsar

Nascut a Pollença al 1974. Arquitecte de professió. Professionalment he exercit en el Consell de Mallorca (Departaments de Cooperació Local, Fodesma i Medi Ambient) entre 2001 i 2005 i a l’Ajuntament de Campanet entre 2006 i 2015. Des de l’any 2000 i fins a l’actualitat he mantingut despatx professional propi a Pollença. Vaig entrar a col·laborar amb l’Agrupació del PSM de Pollença al 1998 y en soc militant des del 1999. Regidor a l’Ajuntament de Pollença des del 2009. Al 2015 vaig representar MÉS a la coalició Junts Avançam i des de llavors faig de regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Noves Tecnologies. Per la meva trajectòria tant profesionals com política conec bé les administracions locals i el Consell de Mallorca.

Kika Coll Borràs

Em presento a les primàries després de quatre anys al front del Patrimoni de Mallorca. Per la tasca feta, per la que queda per fer,pel respecte al llegat heretat i amb il·lusió i força de seguir fent-hi feina. Partim de valors comuns que ens defineixen. Poso en mans del col·lectiu un projecte de vida i una manera de fer país. Fa MÉS de 25 anys que la meva formació i la meva professió sempre han estat lligades al món del patrimoni, amb una actitud vital i en positiu, cóm no podia ser d’una altra manera… coneixement, dedicació, coratge …per aconseguir que el patrimoni sigui un valor afegit que ens ajudi a viure millor! Confiau-hi!

Maria Antònia Company Payeras

M'il·lusiona fer feina per un país millor. L'educació, la cultura, són parts essencials.

Pau de Vilchez Moragues

La meva intenció no és sortir elegit, sinó donar suport a un projecte que, malgrat encara hagi d’aprendre a cuidar la seva gent, té molt a aportar, perquè hi ha gent que no abaixa els braços i des de fa tres anys estan entestats en demostrar que no tots son iguals. Que es deixa la pell per fer d'aquesta terra i el món, un lloc millor. Que han aconseguit que hi hagi gent amb més oportunitats, més feliç, més sana. I això és el que compta. No aconseguir-ho tot, sinó aconseguir coses, una rere l'altra, que és l'únic camí per avançar de veres. Me presento perquè en temps de Trumps i Llarenas no val quedar-se a casa i fer morros. Com diu el proverbi xinès, "en la foscor, val més encendre una espelma que clamar contra l'obscuritat".

Joan Ferrà Terrassa

Aquesta candidatura que present la faig pensant en la necessitat de sumar per donar continuïtat a un projecte que té molt de recorregut al Consell de Mallorca de la mà de na Bel i en Guillem. A la vida és important reflexionar i analitzar els errors i encerts per millorar. Hem passat de l’època negra del PP, on les polítiques socials, ambientals, educatives ,culturals, etc., van ser destructives a una legislatura on s’ha construït una Mallorca amb futur però on falta encara molt per créixer i millorar. Amb el suport ciutadà tendrem més múscul per reforçar aquest camí i frenar l’extrema dreta.

Antoni Andreu Ferriol Mora

Tenc 47 anys, nascut a Inca al barri de Crist Rei. Vaig cursar FP2 de Calçat i de Informàtica.La meva vida Professional em va dur a ajuntar les branques formatives del Calçat i les noves tecnologies, formant part de la nostra indústria del Calçat. Això no vol dir que deixés de banda la creació artística que xup xup ha anat desenvolupant al llarg de la meva vida. Actualment compagín vida professional i l'artística, som Creador i Dissenyador de la Línia «Slowshop» Dragonets., Gestionada amb el sistema de cooperativa d'impuls empresarial.

Joan Font Massot

La meva experiència política començà com a regidor i batlle al meu poble, Petra, per després passar al Consell, on actualment som conseller executiu de desenvolupament local. Me sent més motivat que mai per continuar treballant des d’aquesta institució pel projecte polític de MÉS des de l'experiència, el coneixement de la realitat i de la seva estructura. Me consider una persona preparada per ajudar a donar resposta a les expectatives creades a la ciutadania des d'un govern fort i cohesionat. Per tot això i més, he presentat la meva candidatura a les primàries a la llista del Consell.

Antoni Daniel Frontera Borrueco

El 2015 vaig decidir fer una passa envant i formar part de la candidatura d’Arrelam al municipi de Selva, encapçalant-la. En una legislatura he passat per l’oposició, per formar part de l’equip de govern i per assumir la batlia. He après molt i hi ha una cosa que m’ha quedat clara, que quatre anys no són suficients per fer realitat les transformacions que són necessàries al nostre petit país. És per això que vull formar part de la candidatura de MES per Mallorca al Consell i contribuir en la mesura del possible a renovar una majoria progressista al seu govern.

Núria García Caballeria

Resident a Capdepera. Ha estat membre de la comissió de festes de Capdepera. Membre de Capdepera ràdio i membre de l'associació cultural "ona verda". Militant de les JERC i d'ERC del 1991al 2007. Va ser secretària del Consell de les JERC i coordinadora d'ERC Capdepera. Actualment membre del taller de teatre de Capdepera. Membre del GOB i de Greenpeace. Candidatures anteriors: 1996 al congrés per Esquerra 1999 al parlament per Esquerra 2003 al parlament per Esquerra 2007 a les municipals com independent per PSM. Per que es presenta a les primaries de MES? Devant la situació actual s'ha de reaccionar i tenir clar d'on es ve i on es vol anar. MES es una idea de confiança i que lluita per uns valors comuns a la seva ideologia. Com a ciutadana es veu amb l'obligació de ser valenta i tornar a fer una passa endevant per defensar cultura, llengua i territori.

Maria Gil Alzamora

Som na Maria Gil d’Artà, tenc 47 anys i moltes ganes de fer feina pel meu poble i per Mallorca. Sé que la millor manera de fer-ho és fer un passa MÉS i presentar-me a les primàries de MÉS i ser part de l’únic partit capaç d’aconseguir una Mallorca igualitària, sostenible i lliure. Des de sempre he estat militant d’UIA, Unió Independents d’Artà, on des de fa uns 12 form part de l’executiva i els darrers 4 anys he estat la secretària d’organització.

Marta Jordà Català

Som na Marta Jordà Català de Sant Joan i tenc 29 anys. Des de ben joveneta vaig començar a participar en política municipal a l’assemblea per Sant Joan, on actualment en som regidora. El passat mes de juny vaig assumir el càrrec de consellera al Consell de Mallorca i estic molt contenta de l’experiència i tot el que estic aprenent. Hem present a les primàries de MÉS per poder seguir fent feina per les persones i per aquest país nostre. També perquè les joves hi hem de ser, no val només queixar-se i estar mans aplegades.

Guillem Jordà Bauza

Me present a les Primàries de MÉS al Consell de Mallorca perquè vull ajudar a consolidar aquest projecte de país des de l'esquerra progressista, sobiranista, ecològica, republicana i feminista. Hem de reforçar tot el què s'ha fet fins ara i hem de seguir treballant pel què encara no s'ha fet. Hi ha molta feina a fer però hem de seguir per aquest camí ja començat i mirar de posar fre a idees feixistes i neolliberals per un món on la justícia i els drets siguin igual per a tothom.

Maria Cristina López Martí

Delineant, propietària d'una teteria a Deià Sóc regidora de Deià per Agrupació DEIA des de fa 10 anys. Em present a les primàries de MÉS per Mallorca al Consell per aportar la meva experiència municipalista i feminista. Especialment implicada en temes de cultura, medi ambient i protecció del territori. Perquè volem un Deià petit i qui estima Mallorca no la destrueix.

Joan Manera Jaume

Som d'Andratx, regidor a l'ajuntament del meu poble des de l'any 2007, i des del 2015 som director insular de Cooperació Local i Caça. Em present a les primàries per anar a les llistes de MÉS per Mallorca al Consell, des d'on pretenc continuar treballant amb entusiasme per a fer més gran aquest projecte.

Caterina Mas Bennasar

Després d'una llarga reflexió, he decidit presentar la meva candidatura al Consell de Mallorca. Perquè prest farà 19 anys que vaig començar a ser regidora del meu poble i tenc la mateixa il·lusió i les mateixes ganes de fer feina pel país que el primer dia, perquè crec que és des de la política que es poden fer els canvis que precisa la societat, perquè vull aportar el meu esforç a enriquir el nostre grup, perquè crec que MES és el que necessita la nostra gent per viure dins un mon millor.

Miquel Lluís Mestre Mestre

Som felanitxer i felanitxerista, i em present a les primàries al Consell perquè crec en una institució forta que vitamini i mineralitzi als ajuntaments. En un escenari de transformació digital, i ara que fins i tot els territoris són intel·ligents, el Consell de Mallorca ha de ser el motor que demanden els ajuntaments com també la institució que vetlli per al conjunt de l'illa. La meva formació humanista i la meva experiència en àrees d'integració tecnològica fan que pugui contribuir a la transformació digital que necessita Mallorca per ser millor i més sostenible.

Alejandro Oller López

Sóc català, independentista, visquin a Mallorca des de fa 5 anys no oblidant les meves arrels ni el meu poble però agraït al poble mallorquí per la seva acollida. Crec que les nostres societats estan unides per la història, per la convivència, per la llengua i el sentiment de país. Les illes balears tenen un gran potencial, una economía basada en el turisme de les més potents d'Europa, això no es reflecteix a la societat, tenim salaris precaris, inestabilitat laboral, poca despesa social i turisme destructiu.

Teresa Ordines Femenia

Vaig estudiar Història i també un màster de gestió cultural. Aquests darrers anys he estat regidora de l'Ajuntament de Campanet, al capdavant de les àrees d'Educació, Cultura i Esports, encara que en el dia a dia dels pobles petits els regidores i regidores ens hem d'aferrar a tot. Em present a les primàries perquè crec que els joves han de tenir veu i poder decisió a les institucions, perquè després de ser quatre anys tinent de batlessa puc aportar la meva experiència al Consell com a gestora municipal i perquè MÉS per Mallorca és la millor eina per participar en política

Maria Bel Prieto Nebot

Som na Maria Bel Prieto "Tereta" de Cala Bona, Son Servera. Som filològa i docent a l'ensenyament públic. Actualment portaveu i regidora a l'ajuntament serverí. Me mouen les accions i la gent "sana", feinera, dinàmica, engrescant, positiva, somiadora i amb el cap, esperit i peus ferms; i sobretot els col.lectius que es mouen. Per això, I des de la meva formació professional i personal enfocada en l'aprenentatge i creixement, i en l'enfocament sempre dirigit a fer de la vida una experiència meravellosa per a TOTS; Me vull sumar a l'impuls per aquest projecte polític tan vàlid. AVANTI!!

Bernat Reus Ginard

7anys regidor a l'Ajuntament d'Andratx (2011-2018). Degà dels regidors de Balears (75 anys) i encara amb il·lusió per aconseguir un millor futur per a tots.

Antoni Rodríguez Mir

Militant del PSM des de 1986 a l’agrupació d'Inca. Som funcionari de la Conselleria d’Educació. Com a membre del PSM, BLOC i ara MÉS, he estat regidor a Inca durant 11 anys a l’oposició i a la present legislatura com a 1r tinent batlle i regidor de cultura. He ocupat el càrrec de gerent del CDEIB del centre BIT-Inca, a la conselleria de Comerç i Industria durant la legislatura 2007/2011. Em present a les primàries per aportar els meus coneixements i la meva experiència sobretot amb temes de cultura.

Aina Sastre Bestard

Imagín un país lliure a on les persones que l'habitem puguem decidir el nostre futur. Una terra de progrés centrada en el benestar de la població a on dones i homes tenguem els mateixos drets, deures i oportunitats. Un món verd, sobirà, igualitari i ben feminista. Aquesta és la Mallorca que vull i que sé que, lluitant, algun dia veurem.Per això, per responsabilitat, experiència en gestió i per convicció amb el projecte, faig una passa endavant i present la meva candidatura al Consell de Mallorca.

Jaume Servera Servera

Desprès de 4 anys de dedicació al meu poble com a batle crec que es el moment de fer la passa per presentar-me a les primaries del Consell. Crec amb el projecte de Mes i els meus esforços seran per dur-ho al mes amunt possible.

Joan Servera Coll

Som de Lloseta i tenc 53 anys. Estic casat, tenc dos fills i som. Les meves passions són tocar el flabiol, les motos, els bolets i la política. Des del 1995 estic involucrat en política municipal. El 2007 vaig fer la passa i em vaig presentar de cap de llista i vaig entrar de regidor. Ara mateix som tinent de batlle, regidor de medi ambient i serveis municipals. Em present a la llista del Consell perquè MÉS per Mallorca és un projecte que m’il·lusiona i perquè val la pena seguir lluitant per seguir amb les polítiques transformadores pel nostre país.

Liniu Siquier Capó

Amb MÉS per Mallorca he conegut l’inici del canvi en el model social i polític que ens ensopia. Convençuda i satisfeta amb la feina feta, ara vull participar en primera persona de la consolidació d’aquest projecte que té molt camí al davant: Fer del Consell l’eina que els Ajuntaments necessiten. Que sigui la institució de referència i suport als Ajuntaments per oferir una gestió eficaç que optimitzi tots els recursos dels quals disposa. Vull veure un Consell imprescindible i que arribi a tots els racons de Mallorca.

Jaume Tomàs Oliver

Nascut i criat a Llucmajor. municipi del qual he estat batle des del juny del 2015 fins a l'octubre del 2016 . Actualment, sóc primer tinent de batle i regidor d’urbanisme i medi ambient. Crec que puc aportar una visió pragmàtica i municipalista basada en l'experiència professional, política i vital al projecte de MÉS per Mallorca al CIM. També puc aportar l'experiència d'haver passat primer per una legislatura a l'oposició i després una legislatura dins l'equip de govern dins un ajuntament que tot estava per fer i que ha estat un màster de gestió municipal.

Antoni Simó Tomàs Canyelles

Nascut a sa Pobla (1990), on també hi he crescut i m'he nodrit de la nostra terra. Vaig estudiar a Barcelona el grau en Sociologia, disciplina que m'ha permès aprofundir en temes com la immigració, la comunicació i la construcció social. Acabada la carrera vaig fer la passa de presentar-me a les eleccions, que des de llavors sóc primer tinent a Batle. Des de l'Ajuntament duc les àrees de Cultura, Participació Ciutadana i Innovació, molt probablement les meves passions juntament amb disseny gràfic i de la publicitat.

Miquel Àngel Tortell Frontera, 'Bomber'

Muro, 1977. Regidor des de 2015, implicat en el l’activisme associatiu, polític i cultural de fa molts anys ençà. Filòleg i professor. A part de la passió pel municipalisme, també he treballat en l’àmbit de la comunicació, tant des de gabinets de com de revistes i, alhora, a través de la investigació. Aquest 2019 hem de ser MÉS. Per això demanaria generositat amb totes les sensibilitats que conformen MÉS. Mai no hi ha hagut dos governs progressistes consecutius. Ara és l’hora, MÉS que mai.

Bartomeu Tugores Bautista

Palma, 1961. Va començar la seva trajectòria professional com a treballador del centre d’educació especial ASPACE, tasca que va emprar durant un total de 26 anys. A l’any 1998 va ser nomenat secretari del grup de consellers d’EU al Consell Insular de Mallorca. Des de 1999 fins a 2003 va treballar com a cap de gabinet de la Conselleria de Treball del Govern Balear, al mateix temps va tenir la funció de secretari de grup d’EU-EV del Parlament de les Illes Balears. També va tenir el càrrec d’assessor al departament de Cooperació Local del Consell Insular de Mallorca. Entre altres, Tugores ha estat membre suplent del Consell d'Administracio de RTV de Mallorca i membre del Consell d'Administració d'IB3 fins al 2011

Josefina Tur Marí

Des del 1986 form part d’aquest projecte conjunt que és el PSM i després MÉS per Mallorca. He decidit presentar la meva candidatura a primàries al Consell perquè crec que som bàsicament una persona de gestió i aquí on podria oferir el que he aprés durant la meva experiència prèvia. Tant pels que ja me coneixeu com pels que encara no ho heu fet dir-vos que puc oferir 29 anys de feina a l’administració pública i he exercit de regidora de MÉS a l’ajuntament de ses salines, gerent a IBJOVE i actualment gerent a la Fundació Institut Socioeducatiu s’Estel.

Joan Verger Rosiñol

Em present a les primàries de MÉS al Consell de Mallorca perquè som batle de Montuïri des de 2015 i pens que és des de la base, des de la política municipalista, que es poden fer els canvis més profunds per a una societat millor. La meva experiència política és la de secretari d'organització del PSM-Entesa i de MÉS per Mallorca (amb en Pau Vílchez), representant de l'IDI a la comarca d'Inca i director insular de Cooperació Local. Conec la gestió al Consell de Mallorca i conec la gestió als ajuntaments, per això pens que puc aportar la meva experiència dins la candidatura.

Vicenç Vidal Matas

Esporles, 1980. Llicenciat en ciències ambientals, màster en espais naturals protegits i especialista universitari en cooperació al desenvolupament i dret urbanístic i d’ordenació del territori.. Conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i regidor d’Esporles. Ha estat director general de Biodiversitat (2010-2011); tècnic superior del Servei d’Assessorament Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient (2008-2010), i cap de Secretaria de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia (2008). Matrícula d’honor i premi Medi Ambient del Consell de Mallorca a la Investigació (2004) i membre fundador de l’ONG “Esporles al món”, exercint de cooperant a Nicaragua.

Guillem Villalonga Ramonell

Som en Guillem Villalonga Ramonell de Mancor de la Vall, tenc 48 anys, casat i amb un fill de 12 anys. Soc militant de MÉS per Mallorca, i actualment batle de l´Ajuntament de Mancor de la Vall. Present la meva candidatura a les primàries al Consell Insular de Mallorca, per què entenc que aquesta institució és la més semblant a un govern municipal, i que ha d´estar encapçalada per candidats que puguin haver gestionat alguns anys els municipis. Quatre anys de gestió municipal, serveixen per prendre consciència de com es poden gestionar institucions properes a la ciutadania, i de quina forma es pot fer.